[Αμήν Και Πότε]

650012b4335ebc63619b1a564c669b76

Για τον νεαρό που πήδηξε απ’ το τρόλεϊ τρομαγμένος και σκοτώθηκε επειδή δεν είχε εισιτήριο είπες ότι ο ελεγκτής έκανε τη δουλειά του.
Για το κοριτσάκι που πέθανε από αναθυμιάσεις μαγκαλιού είπες ότι φταίει η μάνα που το άφησε στο έλεος του μονοξειδίου του άνθρακα.
Για αυτούς που αυτοκτόνησαν μες στην απελπισία τους είπες ότι είχαν ψυχολογικά προβλήματα, τάσεις αυτοκτονίας και παρασύρθηκαν από τα κόμματα όπως οι νεαροί βομβιστές από τους τζιχαντιστές.
Για αυτούς που έχασαν κάθε κοινωνικό στήριγμα είπες ότι φταίει που δεν πέρασαν το πρωκτικό στάδιο κι έμειναν στο στοματικό, αναζητώντας δανεικά από το βυζί της Ευρώπης.

Για όλους τους Έλληνες είπες ότι δεν πέρασαν Διαφωτισμό, τους αριστερούς τους είπες παλαβούς, τους δεξιούς τους είπες ψεκασμένους και κάθε φορά που ένιωθες ότι απειλείσαι απαιτούσες απ’ τους άλλους να καταδικάσουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, φυτεύοντας ΜΑΤ σε κάθε γωνιά της Αθήνας.
Για όσους διαμαρτύρονταν στους δρόμους είπες ότι το όριο της διαμαρτυρίας είναι το φράγμα των ανδρών των ΜΑΤ.
Για τους άστεγους είπες ότι δεν είναι δα και τόσοι πολλοί και έπλεξες πουλόβερ για να ντύσεις δέντρα στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Για τα παιδιά που λιποθυμούσαν στα σχολεία, έβγαζες μύδρους κατά των ανεύθυνων δασκάλων που διαδίδουν ψέματα.
 
Για αυτούς που έκλεισαν τα μαγαζιά τους είπες ότι δεν ασχολούμαστε με το μαγαζάκι του καθενός, ας βάλουμε στις άδειες βιτρίνες έργα Τέχνης να ομορφύνουν οι δρόμοι.
Για τους χαμηλόμισθους είπες ότι πάλι καλά που έχουν δουλειά.
Για τους αγρότες είπες ότι όλοι οδηγούν Καγιέν στον κάμπο.
Για τους ανεργους είπες να πάνε να γίνουν αγρότες.
Για τους ανεργους νέους είπες να πάνε να δουλέψουν εθελοντικά μερικούς μήνες να ξετριφτούν.
Για όσους ζουν στα όρια της φτώχειας είπες ότι όλοι θα πρεπει να ξέρουν ότι δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα.
 
Για τους πρόσφυγες είπες ότι σηκώνονται Γενάρη μήνα, παίρνουν τα παιδιά τους, μπαίνουν σε μια βάρκα στο Αιγαίο και θαλασσοπνίγονται.
Ναι, ξέρω. Λαϊκισμός. Αλλά, εσύ τα ‘πες και τα ‘γραψες. Πώς ζητάς, λοιπόν, σήμερα απ’ όλους αυτούς να ψηφίσουν «Ναι» για να μην υποφέρουν μεθαύριο; Κι έστω ότι θα υποφέρουν περισσότερο από ένα «Όχι». Δεν αξίζουν προηγούμενως την ακριβή σου συγνώμη; Να την πει κι αυτή ο Τσίπρας; Για εσένα όλα καλά; Φταίει απλώς το μνημόνιο που δεν εφαρμόστηκε σωστά; Και τώρα είναι ευκαιρία επιτέλους να πράξουμε τα δέοντα, να μην μπαίνουν τζαμπατζήδες στα λεωφορεία, να μην αφήνουμε αναμμένα μαγκάλια, να μην διαβάζουμε δημσιεύματα, να απογαλακτιστούμε, να καταδικάσουμε, να κάνουμε δράσεις, να μην λέμε ψέματα, να ξανακάνουμε δράσεις, να κάνουμε τον σταυρό μας, να ξετριφτούμε, να μην απλώνουμε τα πόδια έξω από το πάπλωμα, να μην παίρνουμε τους δρόμους, τα όρη και τις θάλασσες, να μην, να μην… αμήν και πότε.
 

Του Αδάμ Γιαννίκου

Published on http://www.bibliotheque.gr/

Thank you Effie Fotaki for helping me discover this website, other texts and read more about my country.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s